Hoe houd jij je veestapel gezond?

Hoe houd jij je veestapel gezond?

Easy Drench biedt uitkomsten:

‘Het dier bracht zoveel geld op dat ik de aanschafkosten van de drench in een paar dagen heb terugverdiend’

“Aan mensen kun je vertellen dat drinken helpt om te herstellen, aan koeien niet”, zo omschrijft Sander Rühl het nut van drenchen. Wanneer een koe te weinig drinkt, heeft dit directe gevolgen voor haar welzijn en haar melkproductie. Door gebruik te maken van de Easy Drench help jij jouw koe eenvoudig en snel aan een volwaardig herstel.

Een melkkoe heeft iedere dag zo'n 150 liter water nodig om gezond en fit te blijven. Tijdens het afkalvingsproces of door ziekte, kan de drinklust van het dier verminderen. Easy Drench biedt snelle verzorging aan koeien met uitdrogingsverschijnselen.

Rühl schafte zijn Easy Drench aan bij AGIB. “Met de Easy Drench hebben we al een paar koeien eenvoudig weer de oude gemaakt”. Wel merkt hij dat er bij het schoonmaken vocht kan achterblijven in het vat, het loopt niet vanzelf helemaal leeg. Ook AGIB-klant Leon Adriaans heeft dit ervaren. “Door de constructie van het vat, loopt het laatste vocht niet vanzelf weg. Daar moet je rekening mee houden bij het schoonmaken.”

Het mondstuk - de Easy Probe- voelt slap aan en is eenvoudig in te brengen. Rühl is tevreden met de werking van zijn Easy Drench. “Het toedienen van water en supplementen gaat heel snel. Het apparaat doet wat het moet doen en het levert goede resultaten op.”

Peter Toonen gebruikt zijn Easy Drench regelmatig


Degelijke apparatuur, betrouwbare aanbieder
Veehouders reageren regelmatig bij AGIB naar betrouwbare drenchapparatuur. De Easy Drench is constant in ontwikkeling om de beste service voor boer en koe te kunnen garanderen. In oktober 2022 besloot AGIB daarom een samenwerking aan te gaan met het vooruitstrevende en innovatieve merk. Een verbinding van vraag en aanbod, bestaande uit degelijke drenchapparatuur en een betrouwbare aanbieder.


AGIB is trotse dealer van het beste, innovatieve en gebruiksvriendelijke apparaat voor veehouders. Verzorg je koeien snel en eenvoudig: vul het vat en drench je koe! “Door water en supplementen te geven aan een koe die ziek is of net gekalfd heeft, fleurt het dier gauw weer op.” Peter Toonen schafte de Easy Drench aan op aanraden van de veearts. “Het zijn de eerste handelingen die je kunt uitvoeren. Het toedienen van water neemt gemiddeld vijf minuten in beslag. Je ziet de toestand van de koe kort na het drenchen echt verbeteren.” Met de Easy Drench kun je jouw koe dus aanzienlijk sneller van vocht voorzien dan met het gebruik van een handpomp.

 

Foto: Peter Toonen gebruikt zijn Easy Drench regelmatig


Verschillende typen drenchapparaten
AGIB verkoopt verschillende typen van de Easy Drench. De Budget en Budget Compleet versie bevatten de basisvoorzieningen voor het drenchen. Deze Easy Drenches zijn minder gemakkelijk te verplaatsen dan de luxere rollende Easy Drench Mobiel en Easy Drench Mobiel Compleet. Benieuwd welk drenchapparaat het beste bij jouw bedrijf past? Bekijk het actuele aanbod hier.

 

Agib logo

 

Klanten van AGIB schaffen veelal de gemakkelijk verplaatsbare Easy Drench Mobiel of Easy Drench Mobiel Compleet aan. Zo ook Peter Toonen. Hoewel hij de aanschaf in eerste instantie prijzig vond, is het de investering wel waard. “Het apparaat werkt goed. Doordat de koe snel opknapt, verdien je de investeringskosten in korte tijd terug.”


‘Het drenchen gaf de koe een boost’
Ook AGIB-klant Leon Adriaans is tevreden met zijn Easy Drench. “Toen een van onze koeien ziek werd, heb ik een Easy Drench aangeschaft. Ik ben er content mee.” Adriaans geloofde niet direct dat het drenchen zijn koeien in korte tijd zou genezen. “In eerste instantie was ik terughoudend. Ik geloofde niet dat de Easy Drench het dier in een paar dagen beter zou maken.” Hij diende zijn koe drie dagen lang veertig liter water toe. “Het drenchen gaf haar een boost, ze knapte er zichtbaar van op en ook nog eens in korte tijd.” Ook de melkgift van de koe was door het drenchen verrassend snel weer op peil. "Het dier bracht zoveel geld op dat ik de aanschafkosten van de Easy Drench in een paar dagen heb terugverdiend.”


Meer informatie over de Easy Drench vind je hier. Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over de Easy Drench of wil je een drenchapparaat aanschaffen? Bekijk dan het aanbod op de websites van AGIB en Easy Drench.